Start Bloggregler Blogga in RSS Kontakt / om oss
sök
Jonas Berggren
Svenskt Näringsliv
Lena Ek (C)
Centerpartiet
Göran Färm (S)
Socialdemokraterna
Gunnar Hökmark (M)
Moderaterna
Claes-Mikael Jonsson (LO)
Landsorganisationen
Isabella Lövin (MP)
Miljöpartiet de gröna
Marit Paulsen (FP)
Folkpartiet
Alf Svensson (KD)
Kristdemokraterna
Eva-Britt Svensson (V)
Vänsterpartiet
Marita Ulvskog (S)
Socialdemokraterna
Bloggsida för Gudrun Schyman (FI)
Ella Bohlin fumlar med fakta
Skrivet av Gudrun Schyman (FI) 2009-05-08, klockan 23:14

Abort är ingen EU-fråga skriver Ella Bohlin. Nej men för hundratusentals kvinnor världen över, varav flera bor i EU-länder, är det en livsavgörande fråga. Där det inte finns rätt till fri abort görs aborter ändå, med katastrofala följder.

Just för att förhindra att skiftande politiska majoriteter, mer eller mindre anfrätta av religiös fundamentalism, ska kunna inskränka kvinnors rätt till sin egen kropp, driver F! kravet på att abort ska förklaras som en mänsklig rättighet. Av EU och av FN. För att komma dit krävs ett organiserat och systematiskt opinionsarbete, inte minst på EU-nivå. Den borgerliga regeringen borde börja när ordförandeskapet börjar. Tänker Ella Bohlin vara med i den breda opinionsbildning som finns kring den här frågan eller inte?
 
En samlad kvinnorörelse i Europa ställer, bl.a. av det här skälet, krav på att religion och stat ska skiljas åt. Ella Bohlin instämmer i det kravet. Det gläder mig för det måste rimligen betyda att vi är överens om att den kopplingen till "judiskt kristna värderingar" som finns inom det svenska utbildningssystemet ska bort (beslutas i riksdagen) och att religiösa friskolor ska bort (beslutas i Riksdagen).

Om vi är överens om att stat och religion ska skiljas åt så måste det rimligen också gälla i Sverige. Eller hur Ella?

Det tidigare inlägget om att Naturskyddsföreningen ger F! underbetyg är milt sagt förvirrande. Maria Robsahms betyg i Naturskyddsföreningens undersökning handlar inte om F!:s miljöpolitik. F! har aldrig tidigare ställt upp i EU-val och har följaktligen inte hunnit ha någon EU-politik på området miljö. Nu har vi det (www.feministisktinitiativ.se), när vi ställer upp i val. När Maria Robsahm valde att lämna Fp och bli medlem i F! var det för att hon var trött på att tillhöra ett parti (Fp) som inte tog jämställdheten på allvar och som nonchalerade både mäns våld mot kvinnor och problemen med prostitution och trafficking. Eftersom F! har en tydlig politik i de frågorna valde hon att gå med hos oss.

Fakta om F!:s miljöpolitik redogjorde jag för i mitt förra inlägg och påtalade också nödvändigheten av att ha en genusmedveten klimatpolitik, vilket KD dessvärre helt saknar.


Ella Bohlins inlägg blir ännu konstigare när hon skriver att hon läser F!:s politik som att de ”viktigaste frågorna lämnas obesvarade, lika lön för lika arbete, frihet från våld, fler kvinnor i förvärvsarbete, en väl utbyggd barnomsorg”. Men det är ju just de frågorna vi tar upp. Läs på www.feministisktinitiativ.se!  Debatten blir ju omöjlig om det inte finns fakta som underlag.

Och brist på fakta är också vad som präglar följande mening; ”Istället tycks partiet tävla om vem som kan bespotta männen mest! Att sjunga nidvisor om att slita män i stycken verkar gå bra om det är kongress i partiet”. Suck!


Jag har själv i flera artiklar beskrivit det sammanhang som den åberopade sången sjöngs i, år 2005. Texten var skriven utifrån en berättelse, dessvärre en sann historia, om en flicka som blev våldtagen. Inte bara en utan två gånger. Ångesten och frustrationen över att en vän blivit utsatt resulterade i texten. När den framfördes berättade textförfattaren bakgrunden. Det fanns inte plats för missförstånd, bara respekt.


Respekt för fakta är en värdefull ingrediens i det politiska arbetet, oavsett om det bedrivs i Sverige eller i Bryssel.
 
 Gudrun
 

 


skriv kommentar | skicka texten vidare | skriv ut
Kommentarer:

Abort alltid katastrofal
Abort har alltid katastrofala följder och leder alltid till döden för en människa.


Kommentar av Nineve 2009-06-02, klockan 12:27

Till Eva. Det här har studerats noga av experter och ligger i grund till den nya jämställdhetsombudsmannens arbete. De högre betygen för tjejerna kommer sig av att feministiska lärare inte tvekar att ge flickor högre betyg för samma eller sämre prestationer. De centrala kunskapsproven och högskoleprovet bevisar klart att pojkar har lika bra eller bättre resultat, kompetens som du kallar det, och bevisar att de feministiska lärarinnorna diskriminerar grovt i betygsättningen. Men Fi och andra kvinnofördelsnasare gör allt för att mörka detta. Fram för verklig jämställdhet och förpassa Fi till apartheidens sopptipp.

Kommentar av Tage R 2009-05-26, klockan 21:13

Till Tage R, eftersom du tar upp jämlikhet/jämställdhet på svenska universitet blir du kanske glad att höra att, i strid med lagstiftningen, kvoteras män in på ett antal universitetsutbildningar lärare, läkare, veterinär och psykolog...och varför tror du kvinnor numera dominerar på universiteten? De har högre betyg...kompetens brukar det kallas när vi pratar om män. Fakta, Tage R. Kvinnor har gjort som de blivit tillsagda, pluggat hårdare. Och blivit kompetentare. Men på de utbildningar där män fortfarande dominerar, kvoteras kvinnor med likvärdiga betyg in där? Nej, just där används, lustigt nog, inte kvotering. F! är det enda parti som tar jämställdhet på allvar. Skicka Schyman till Bryssel. NU!

Kommentar av Eva 2009-05-26, klockan 15:15

Feministiskt initiativ förespråkar inte jämlikhet på svenska universitet , där kvinnor numera erbjuds ca 60-65% av platserna. Och speciellt inte inom bogusvetenskapen genusstudier. Där krävs det naturligtvis att alla är kvinnor. Det här partiet, feministiskt initiativ, är rena skandalen. Det är nu det allra värsta ytterlighetspartiet i Sverige. De använder cyniskt jämställdhetsplattformen när det passar dem och deras väljare och förkastar den så fort den inte passar. Rösta bort dem.

Kommentar av Tage R 2009-05-19, klockan 05:51

Se filmen
Och dessutom så handlar inte sången om "män", den handlar om 1 våldtäktsman (des sista av de två denna kväll som beskrivs).

Men Ella kanske tycker det är bättre att håna våldtäktsoffer och deras vänner som står upp för offret, än att ta ställning mot våldtäktsmän?

Se filmen om detta:
http://www.youtube.com/watch?v=rRXYn2UyscA&feature=channel_page


Kommentar av Anna 2009-05-09, klockan 10:56
Blogg info


Gudrun Schyman (FI)
Feministiskt initiativ

Personlig information
EU:s beslut påverkar vår vardag allt mer. Jag vill se ett helhetsperspektiv i den europeiska politiken. Vi behöver jobb och lika lön oavsett kön, bygga ut barn- och äldreomsorg, ett stopp för mäns våld mot kvinnor och sexuell slavhandel, en omställning till långsiktigt hållbara samhällslösningar samt erkänna abort som en mänsklig rättighet.
Skicka Schyman till Bryssel!

Fler bloggar
Vem vann valet?
2009-06-12 / 12:36
Ella Bohlin går vilse bland värderingar
2009-05-31 / 12:32
Alf Svensson är ute och cyklar!
2009-05-27 / 12:51
Pratar vi bara med varandra?
2009-05-23 / 21:17
Klimatpolitik måste våga se kön
2009-05-17 / 18:05

 bloggarkiv
Senast kommenterat
Vem vann valet?
Desirée Tedenmark
2010-02-03 / 12:36
Vem vann valet?
Josef Boberg
2009-09-03 / 23:58
Vem vann valet?
Josef Boberg
2009-09-02 / 20:26
Vem vann valet?
Joel Bergqvist
2009-07-19 / 18:48
Vem vann valet?
Märta Skantz
2009-06-12 / 13:44
Ella Bohlin går vilse bland värderin...
Josefin
2009-06-06 / 00:30
Ella Bohlin fumlar med fakta
Nineve
2009-06-02 / 12:27
Ella Bohlin går vilse bland värderin...
Ella Bohlin
2009-05-31 / 23:37
Ska påven bestämma över min kropp?
Kim G.
2009-05-29 / 20:10
Alf Svensson är ute och cyklar!
Lina
2009-05-27 / 15:17